Vi hjälper dig att samla upp och återvinna ditt regnvatten

Regnvatten är bättre att använda än kranvatten när du ska vattna dina odlingar.

Regnvatten innehåller inga mineraler, och ändrar därför inte markens PH-värde och näringsinnehåll. Många växter tycker inte om att få kalkrikt vatten. Bor man i ett område med mycket kalk i kranvattnet är det därför bra att återvinna och använda regnvatten istället.

En annan fördel är att regnvatten dessutom är helt gratis.

Vårt arbetsområde

Vi utför arbeten på Tjörn, Orust och Stenungsund samt Kungälv och Uddevalla med omnejd.

%

ROT-avdrag på arbetskostnaden

Med Concleans regnvattensystem är det lätt att samla upp och spara regnvatten.

Regnvattenuppsamlaren kan vara en vattentank ovanför eller under jord. Regnvattnet från fastighetens tak leds ner via husets stuprör och in i regntank via stuprörsanslutningar.

Concleans regnvattensystem för placering under jord finns i två varianter. Garden Comfort – för trädgård, House Professional – för både trädgård och hushåll.För placering ovan jord har vi flera enklare modeller av regnvattentankar.

På många håll i Sverige råder det numera vattenbrist och bevattningsförbud under sommaren. Men med Concleans regnvattensystem återanvänder du vatten smart och enkelt.

Varför ska man spara och vattna med regnvatten?

Under sommarmånaderna blir det på många håll i Sverige ofta vattenbrist och bevattningsförbud. Det beror på att det blir för låga nivåer av grundvattnet. Genom att samla upp regnvatten sparar vi på grundvattnet som är en av våra viktigaste naturresurser. En annan fördel är att regnvatten dessutom är helt gratis. Regnvatten är bättre att använda än kranvatten när du ska vattna dina odlingar. Regnvatten innehåller inga mineraler, och ändrar därför inte markens PH-värde och näringsinnehåll. Många växter tycker inte om att få kalkrikt vatten. Bor man i ett område med mycket kalk i kranvattnet är det därför bra att återvinna och använda regnvatten istället.

Conclean Garden Comfort eller Conclean House Proffessional

Tanken är placerad under jord och regnvattenet leds ner i den via husets stuprör. På vägen in i tanken filtrerars skräp bort i ett filter. Vattnet förvaras i tanken och leds sedan ut till en eller flera tappstationer, placerade runt om i din trädgård, varifrån du kan sköta bevattningen så som du önskar.

Conclean House Professional

Hur går det till?

Tanken är placerad under jord och regnvattnet leds ner i den via husets stuprör. På vägen in i tanken filtreras skräp bort i det självrengörande filtret. Vattnet förvaras i tanken och leds sedan in till en pump i huset som är kopplad till exempelvis toaletter och tvättmaskin. Det går också utmärkt leda vatten från tanken till tappstationer för bevattning i din trädgård.

Vad finns det för storlekar på tanken?

Detta är ett perfekt system för nybyggnationer där du som husägare kan spara vatten, vilket är bra för både miljö och ekonomi. Standardstorlek är 3.000 liter, men house Professional finns även i storlekar från 3.000–15.000 liter.

Conclean Garden Comfort

Hur går det till?

Tanken är placerad under jord och regnvattnet leds ner i den via husets stuprör. På vägen in i tanken filtreras skräp bort i ett filter. Vattnet förvaras i tanken och leds sedan ut till en eller flera tappstationer, placerade runt om i din trädgård, varifrån du kan sköta bevattningen så som du önskar.

Vad finns det för storlekar på tanken?

Garden Comfort systemet går att få med vår lågbyggda Platin tank 3.000 liter eller med Carat tanken i storlekarna 2.700, 3.750, 4.800 eller 6.500 liter.